HYPOTEKETS SALONGER

INFO

Vi erkänner, vi är lite småförtjusta i hur det var förr. Vita handskar, klassisk servering och all mat lagad från grunden. I en annan tid skulle Sten Broman & Fritiof Nilsson-Piraten haft stambord hos oss. Det hade varit vår ambition i alla fall. Nu hoppas vi att du kommer ha det. För vi älskar stammisar!

I det som en gång var adelns cigarrum huserar nu Hypotekets alldeles egna bar, Negroni. Här kan du njuta av cocktails eller vårt nya AW-koncept. Kom efter jobbet och stanna gärna kvar för middag.

Varmt välkommen bakom dörrarna till Lunds eget Venetianska palats, Hypoteket.

 

 

 

MENY


FÖRRÄTTER​

Tryffelravioli
Saltbakad rödbeta – getost – sojashiitake – balsamico 195

Marinerad tonfisk
Brynt fiskbuljong – sardell – kålrabbi – palsternacka 235

Sotad tartar på oxfilé
Örtglass – rostad blomkål – semibakad tomat – durumvete 235

Svensk löjrom
Bakad potatis – västerbottenost – smetana – schalottenlök – dill 285

Caviar
(30 gr) – blinier – crème fraîche – citron – gräslök 995

VARMRÄTTER

Skreitorsk
Beurre blanc – ostroncrème – rom – vit sparris – tartar på rödräka 395

Tournedos Rossini
Oxfilé – halstrad anklever – tryffel – Madeirasky – haricots verts 575

Svensk hängmörad lammrostbiff
Bräserad lammbräss – grön sparris – pimento – kejsarhatt –
rökt märg
395

Pumpa & zuchinikrokett
Brynt svamp – smörsås – pimento – endive 295

 

OST & DESSERT

Ostar
Fyra eller sex ostar från ostvagnen – marmelad – herbes de Provence 195/245

Rabarbersorbet
Inkokt rabarb – éclair – pistagepraline – timjan 145

Jordärtskocksglass
Valnötter – vit choklad – hjortron – torkad mjölk 145

Crème brûlée
Citrussorbet 125

Sexrätters avsmakningsresa i menyn: 1195:-

 

BOKNING

Varje onsdag 17.00.
Från och med 23 april övergår vi till att fira 10 år på Hypoteket med avsmakningsresan.
Läs mer om den här.

info@hypoteket.se
070-833 1120