HYPOTEKETS SALONGER
INFO
Vi erkänner, vi är lite småförtjusta i hur det var förr. Vita handskar, klassisk servering och all mat lagad från grunden. I en annan tid skulle Sten Broman & Fritiof Nilsson-Piraten haft stambord hos oss. Det hade varit vår ambition i alla fall. Nu hoppas vi att du kommer ha det. För vi älskar stammisar!
I det som en gång var adelns cigarrum huserar nu Hypotekets alldeles egna bar, Negroni. Här kan du njuta av cocktails eller vårt nya AW-koncept. Kom efter jobbet och stanna gärna kvar för middag.
Varmt välkommen bakom dörrarna till Lunds eget Venetianska palats, Hypoteket.
MENY
FÖRRÄTTER
Tryffelravioli
Saltbakad rödbeta – getost – sojashiitake – balsamico 195
Marinerad tonfisk
Brynt fiskbuljong – sardell – kålrabbi – palsternacka 235
Sotad tartar på oxfilé
Örtglass – rostad blomkål – semibakad tomat – durumvete 235
Svensk löjrom
Bakad potatis – västerbottenost – smetana – schalottenlök – dill 285
Caviar
(30 gr) – blinier – crème fraîche – citron – gräslök 995
VARMRÄTTER
Skreitorsk
Beurre blanc – ostroncrème – rom – vit sparris – tartar på rödräka 395
Tournedos Rossini
Oxfilé – halstrad anklever – tryffel – Madeirasky – haricots verts 575
Svensk hängmörad lammrostbiff
Bräserad lammbräss – grön sparris – pimento – kejsarhatt –
rökt märg
395
Pumpa & zuchinikrokett
Brynt svamp – smörsås – pimento – endive 295
OST & DESSERT
Ostar
Fyra eller sex ostar från ostvagnen – marmelad – herbes de Provence 195/245
Rabarbersorbet
Inkokt rabarb – éclair – pistagepraline – timjan 145
Jordärtskocksglass
Valnötter – vit choklad – hjortron – torkad mjölk 145
Crème brûlée
Citrussorbet 125
Sexrätters avsmakningsresa i menyn: 1195:-
BOKNING
Varje onsdag 17.00.
Från och med 23 april övergår vi till att fira 10 år på Hypoteket med avsmakningsresan.
Läs mer om den här.
info@hypoteket.se
070-833 1120