VEM VI ÄR
För bokning & information besök vår kontaktsida

Linda Fenzel
VD
Linda visste tidigt i livet vilken bransch hon ville arbeta i. När hon nu kommer till Hypoteket och Fulltofta Slott har hon med sig många års erfarenhet av ledande positioner inom hotell och restaurang. Linda har jobbat som driftchef på Flädie mat & vingård, boknings- och försäljningsansvarig på Elisefarm och jobbat på Grand Hotel och Hotell Lundia som försäljningsansvarig. Hon har bott både i Schweiz och Sydafrika och brinner för kvalitet, service och personligt bemötande.

Sanna Jarlskog
Grundare & Kreativ chef
Idag arbetar Sanna med att utveckla Hypotekets & Fulltoftas verksamhet, samt den senaste satsningen, Belle Époque. Hon älskar att skapa upplevelser för gästen som berör och brinner för värdskap. Hon producerade en bok ”Hypoteket, Lunds hemligaste hus” som släpptes i samband med Hypotekshusets 100-års jubileum våren 2018.
När Sanna var 23 år startade hon sitt första företag, Make Up Store i Lund, som blivit prisad som Årets butik inom den internationella kedjan för sitt goda värdskap. Sanna & Anders öppnade portarna till Fulltofta slott festsal 2012 och tog över Hypoteket 2015. Lillasystern Belle Époque öppnade hösten 2024, och det finns fortskridna planer på ytterligare en destination, Fulltofta Boutique Hotel.

Anders Jarlskog
Grundare
Anders var militär i sex år innan han 1987 grundade Euro Finans AB, Sveriges ledande fakturaköpsbolag. Anders förvärvade Fulltofta slott i mitten av 1990 talet. En stor passion genom livet har varit resor till södra Europa med besök på Michelinkrogar. Därför blev det naturligt att bygga en festsal, mitt i slottsparken, för bröllop, fest och konferens. Anders & Sanna öppnade portarna till Fulltofta slott festsal 2012 och tog över Hypoteket 2015.

Line Strand Lindh
Restaurangchef Belle Époque
Med en lång karriär inom restaurang- och servicebranschen kom hon till oss för sju år sedan och har varit en del av Hypotekets och Fulltofta Slotts familj sedan dess. Under åren har Line haft många olika roller, vilket har gett henne en fantastisk överblick över verksamheten. Hon har alltid haft en särskild förkärlek för à la carte och var en drivande kraft bakom att vi startade Hypotekets Salonger på onsdagarna. Hennes längtan efter à la carte var så stark att hon blev det självklara valet som restaurangchef när Sanna och Anders beslutade att öppna Belle Époque. Med sin stora passion för service, gäster, mat och dryck trivs hon verkligen i sin roll.

Nico Tondo
Köksmästare Hypoteket & Fulltofta slott
Med italienska rötter och stor passion för matlagning är Nico en fantastisk kock med fingertoppskänsla. Han gick ut skolan med högsta betyg i matlagning och har därefter arbetat sig runt i världen. Här på Hypoteket har han ansvarat för våra Michelingästspel, innan han blev Köksmästare. Nico brinner för att jobba med ”ärlig” mat och de bästa skånska säsongsråvarorna, gärna fisk & skaldjur. Han väljer små producenter som fortfarande gör på det gamla viset, och gårdar där man vet att djuret haft ett bra liv. Hans kall här på Hypoteket är att ge gästen en upplevelse i matväg, vare sig man kommer som gäst på Hypotekets Salonger eller för den viktigaste dagen i ens liv, sitt bröllop.

Håkan Olsson
Köksmästare Hypoteket & Fulltofta slott
Vi är stolta över att presentera vårt senaste tillskott i köket, Håkan, som är en välrenommerad kock med hög ambitionsnivå. Redan som 24-åring vann han Årets unga kock och kom sen trea i världsfinalen i Australien. Åren efter vann han både silver och brons i Årets kock två år i rad. Håkan har jobbat på Mötesplatsen Österlen, Vendel at Sturehof och nu senast, Slaktaren i Lomma. Han är smaksäker, innovativ och har en stor passion för kvalité & detaljer. Håkan riktar sig gärna till säsongsanpassade råvaror och små lokala producenter.

Jens Kleander
Kock Hypoteket & Fulltofta slott
Jens växte upp på en släktgård utanför Kristianstad, omgiven av djur, natur och en stark känsla för tradition. Hans intresse för matlagning väcktes tidigt, och tillsammans med sin familj startade han en gårdsbutik med servering, där lokala råvaror förädlades på gammalt vis – en hyllning till det nära och genuina. Kärleken tog honom vidare till Malmö och Lund, där hans gastronomiska resa fördjupades. Sedan 2016 har Jens varit en del av Hypoteket och Fulltofta slott, samtidigt som han samlat ovärderlig erfarenhet på välrenommerade restauranger i Malmö. För Jens är familjen alltid i centrum – både den han föddes in i och den han valt att skapa runt sig. Hans filosofi speglas i orden: ”Med värme och omtanke växer vi oss starka.” Välkommen att uppleva Jens engagemang och passion hos oss!

Nicklas Mortensen
Köksmästare Belle Époque
Nicklas började sin matlagningsresa redan som 16-åring, när han upptäckte sitt stora intresse för mat och började extrajobba på helgerna. Efter att ha gått restaurangskola i Trelleborg med högsta betyg i matlagning, fortsatte han sin karriär i Skanör och Malmö, där han utvecklade en passion för fisk och skaldjur. Vid 24 års ålder blev han köksmästare och har sedan dess fortsatt att leda kök med kreativitet och innovation. Nicklas tycker mycket om klassisk matlagning men strävar alltid efter att höja rätterna till nya nivåer och överraska sina gäster. Hans engagemang och glädje över att arbeta med ett duktigt team och se nöjda gäster är det som verkligen driver honom. Han kommer senast från Klostergatans Vin & Delikatess, där han varit i sju år, de senaste tre åren som köksmästare.

Melvin Sihlén
Souschef Belle Époque
Melvin fastnade inte för matlagning förrän under sin praktik på gymnasiet; det var då han insåg att oavsett hur skicklig man är, så är man aldrig helt färdiglärd som kock. Han föredrar att arbeta med de bästa råvarorna för att skapa rätter av högsta kvalitet. Under 1,5 år arbetade Melvin på välkända PM & Vänner i Växjö, där han fick erfarenhet av allt från bankettmiddagar till stjärnkök. Där lärde han sig även att arbeta med ”zero waste”. Därefter fortsatte han till Tareq Taylors Kockeriet, där han utvecklade sitt samarbete i köket och förbättrade sin planeringsförmåga. Efter några år som extra på Hypoteket var det självklart för Melvin att vara med från start när Belle Époque öppnade. Det han uppskattar mest med att arbeta på Belle är personalen och den unika atmosfären.

Ida Carlsson
Sociala medier
Ida älskar att jobba med människor och se det fina och intressanta hos varje individ. Hon började på Hypoteket som servitris, blott 17 år. Så småningom blev Ida hovmästare och efter några år började hon också jobba med administrativa, vilket hon tyckte var fantastiskt roligt. Genom att ha sett alla delar av företaget känner hon också dess själ. När Ida flyttade till Portugal och sen började studera till socionom var hon tvungen att sluta ett tag, men var snart tillbaka i Hypotekets fantastiska gäng. Nu jobbar Ida deltid med sociala medier på Hypoteket och Fulltofta samtidigt som hon studerar. Så Ida ser ni mest bakom kulisserna! Förutom att vara bland och samarbeta med massa olika personligheter och energier så tycker Ida väldigt mycket om att jobba med bilder, marknadsföring och att ge målande beskrivningar.

Peter Brobäck
Chefssommelier & hovmästare
Skåning, 52 år och sedan tonåren intresserad av mat och vin. I början av 90-talet arbetade han på kryssningsfartyg och där lades grunden till Peters stora mat- och vinintresse på en mer professionell nivå. Efter några år till sjöss klev han i land och jobbade som provningsledare, servitör, hovmästare och vinimportör fram till 1997 då IT-branschen tog över. Saknaden efter krogbranschen var svår och 2020 återvände han, Efter 1,5 år på Grand Hotel i Lund har han nu landat på Hypoteket. ”Det är en underbar känsla att kunna erbjuda mat, dryck och service på hög nivå, och det kan jag verkligen göra på Hypoteket.” Cirkeln är sluten.

Alexander Wessberg
Barmästare & hovmästare
Alexander har anammat restauranglivet sedan studenten. Intresset för service, mat & dryck gjorde att han klättrade upp från disken och ut på golvet i restaurangen. Det var här han ville vara. Den stora nyfikenheten kring smaker gick från hobby till arbete. Han började blanda drinkar och har deltagit i flertalet cocktailtävlingar. 2020 fick han det ärofyllda uppdraget att starta upp Hypotekets ”Negroni Bar” och har sedan dess varit ansvarig barmästare och utvecklat sensationella smakupplevelser, både med alkohol och utan. 2024, när Hypoteket fick sin lillasyster Belle Époque, var det dags för Alex att ta fram ett nytt koncept till den vackra cocktailbaren där. Med glimten i ögat och lugnet runt om sig är Alexander en medarbetare vi är tacksamma över att ha hos oss!

Lena Sepponen
Hovmästare
Med elva års ansvar för en gymnasieutbildning inom restaurang & hotell i bagaget var det med stor entusiasm Lena började arbeta med service i en ny form och insåg att hon hade hittat sin passion. Att vi upplever med alla våra sinnen gör att hon är noga med de små detaljerna såväl som att se hur allt hänger samman och bildar en harmonisk helhet. ”Det jag älskar mest är mötet med våra gäster, att få ge dem den speciella Hypotek- och Fulltoftakänsla jag inte mött någon annanstans. Det allra bästa är att få följa ett brudpar på deras resa från första mötet till att man på natten ser leenden och får en stor kram och vet att man gett dem en helt oförglömlig kväll. Som man bara kan ge hos oss med den maten och det underbara teamet vi har. Det är en oslagbar känsla av stolthet att kunna leverera det.”

Janos Balogh
Hovmästare & Sommelier
Janos började sin långa vandring i restaurangbranschen på anrika Restaurang Kárpátia i Budapest. I Sverige jobbade han ett kvarts sekel i matsalen och på festvåningen på Grand Hotel i Lund. Han har också hunnit med några andra skånska restauranger som ekologiska Ängavallen, Dalby Gästgivargård samt Vellinge Gästis. Halvt pensionerad, men alltid passionerad älskare av god service, vällagad mat och väl valda drycker därtill i en passande miljö. Hans motto: ”Mitt liv är en fest”.

Caroline Hall
Hovmästare
Caroline är halvt fransyska, halvt danska och växte upp i Frankrike, Singapore och England. Hon började arbeta på restaurang vid 16 års ålder och blev förälskad i den snabba och ständigt föränderliga världen inom service. Efter att ha flyttat till Lund från London vid 18 års ålder för att studera, fortsatte Caroline att arbeta inom service, bland annat på Kulturen i Lund, Smygehuk Havsbad och därefter på Grand Hotel i fyra år där hon blev hovmästare inom eventsektionen. Caroline började arbeta på Hypoteket för två år sedan. ”Hypoteket är en så varm och inbjudande plats att välkomna våra gäster på. Att få erbjuda så fantastisk mat, viner, cocktails och service till våra gäster är underbart. Som en matälskare och amatörvinentusiast själv, är detta den perfekta platsen att vara på!”

Helen Lindvall
Hovmästare & Sommelier
Helen inledde sin restaurangbana på restauranggymnasiet i Eslöv, där hon utbildade sig till kock. Snart insåg hon att hon trivdes bättre i matsalen, nära gästerna, och övergick till servisen. Redan som 16-åring arbetade hon extra i Grands festsalar under hovmästare Janos – en erfarenhet som grundlade hennes passion för service och kvalitet. Därefter tillbringade hon många år på Årstiderna i Kockska huset i Malmö, där hon också utbildade sig till sommelier. 2015 sökte Helen nya utmaningar och flyttade till Stockholm, där hon arbetade på välrenommerade Hotell Diplomat samt Hillenberg och Astoria. Efter flera lärorika år i Stockholm flyttade hon tillbaka till Skåne och idag är Helen en del av Hypoteket, en arbetsplats som för henne känns som att ”komma hem.” Hon uppskattar den familjära stämningen, den höga kompetensen, de fantastiska gästerna och kollegorna – inklusive gamla bekanta hon återförenats med efter många år. Helen älskar denna bransch och tycker att ”mat är livet”.