VÅRT ARV

Huset ritades av den välkände arkitekten Isak Gustaf Clason till Skånska Hypoteksföreningen 1915. Tre år senare stod byggnaden färdig. Isak hade en väldigt uttalad tanke om att utsidan på huset också skulle spegla insidan. Resultatet blev en pampig exteriör och ett magnifikt inre. Ett inre som fram till nu bara varit tillgängligt för särskilt inbjudna…

Många är de kungligheter, stadstjänstemän och affärsmän som genom åren förnöjt sig och fattat avgörande beslut i Hypotekets salar.

Här jobbades det också hårt för att Skånska godsägare skulle kunna beviljas krediter till fortsatt jordbrukande och underhåll av slotten.

Att det har varit både en heder och ett nöje att arbeta i Hypoteksföreningen kan man förstå när man läser styrelseledamöternas egna anteckningar. Att bli furstligt omhändertagen när man vistades i de vackra salarna var också något av en självklarhet.

Idag är det vårt motto att man alltid ska känna sig varmt välkommen och säker på att det där lilla extra görs för att du ska bli riktigt nöjd.

BOKNING & INFORMATION

info@hypoteket.se