HYPOTEKETS SALONGER, À LA CARTE 

 

Vi erkänner, vi är lite småförtjusta i hur det var förr. Vita handskar, klassisk servering och all mat lagad från grunden. I en annan tid skulle Sten Broman & Fritiof Nilsson-Piraten haft stambord hos oss. Det hade varit vår ambition i alla fall. Nu hoppas vi att du kommer ha det. För vi älskar stammisar! Varmt välkommen bakom dörrarna till Lunds eget Venetianska palats, Hypoteket.

Öppet varje onsdag från 17.00.

NEGRONI BAR, COCKTAILS & CHAMPAGNE

I det som en gång var adelns cigarrum öppnar nu Hypotekets alldeles egna bar, Negroni.

Här välkomnas du in i en annan tidsepok med klassiker som Negroni, Old Fashioned & White Lady. Kom efter jobbet, men innan middagen i Hypotekets Salonger.

Öppet varje onsdag från 17.00.

CHAMPAGNEPROVNINGAR, 27/9 & 8/11 

 

Efter utsålda hus på samtliga champagneprovningar är det nu dags för Peter Brobäck att presentera ytterligare ett välkänt hus, Moët & Chandon. Sen avslutar vi på topp,  den 8 november, hörde jag Krug och Salon?

Välkomna den 27 september & 8 november!

 

AFTERNOON TEA I SANN DOWNTON ABBEY ANDA

 

Välkommen på en underbar Afternoon Tea i sann Downton Abbey-anda.

Våra köksmästare skapar smakupplevelser ur klassiska recept, men i ny tappning. Allt ackompanjerat av levande musik.

Säsongspremiär på Hypoteket den 8 oktober! 

 

SÖNDAGSMIDDAG MED DICK HARRISON PÅ FULLTOFTA SLOTT

 

Välkomna på en underhållande och inspirerande söndagsmiddag mitt i Skåne. På vår systeranläggning Fulltofta slott vid Ringsjön kommer professor Dick Harrison under en söndag att bjuda på en hisnande härlig resa i vår egen, skånska historia.

15 oktober 13.00 & 17.00 

 

ORNELLAIA WINE DINNER, 18/10

 

Varmt välkommen på Wine Dinner med Ornellaia onsdagen den 18 oktober. Vinet står i fokus och avsmakningsmenyn bestäms utifrån vinerna. Det blir en resa där Hypotekets berömda kök möter Toscanas främsta viner. Matteo Zanardello från Ornellaia kommer tillsammans med våra Sommelierer bjuda på både provning, kunskap och njutning. 

18 oktober, 18.00

COCKTAILSKOLA MED ALEXANDER, 25/10

 

Vad ska du tänka på i hemmabaren?
Måste du handla hem halva systembolaget lyckas blanda fler än 2-3 drinkar av olika slag?
Vad blir bäst på fest?

Högt i tak med öppen diskussion som leds av Hypotekets egna barmästare, Alexander Wessberg. Han ger er kuriosa och de bästa tipsen för att göra succé på hemmaplan med klassiska drinkar i fokus.

Varmt välkomna den 25 oktober!

GÅSAMIDDAG PÅ FARSDAG, 12/11

 

På Fars dag söndagen den 12 november klockan 12.00 & 17.00 serverar vi en traditionsenlig gåsamiddag på Hypoteket, till levande musik.

Varmt välkomna!

HYPOTEKETS MAGNIFIKA JULBORD

 

En jul på Hypoteket är som att stiga in i barndomens julsaga!

På julbordet finner ni klassikerna såväl som det där lilla extra delikata – allt tillagat i Hypotekets berömda kök. Våra köksmästare Nico Tondo & Håkan Olsson tar ett nytt grepp för att fortsätta imponera och som vanligt dukar vi också upp ett helt vegetariskt julbord.

Varmt välkomna!

VÄRDEBEVIS

 

När du inte orkar stå hemma vid din spis, ge då bort vårt värdebevis.
Gäller för många tillställningar ska du se, Afternoon Tea, Negroni bar och Nyårssupé.

Våra värdebevis gäller i ett år från utförandedatum, de går att användas både på Hypoteket och vår systeranläggning Fulltofta slott. Våra värdebevis beställs via info@hypoteket.se eller via telefon 070-8331120
Välkomna att hämta era värdebevis på Hypoteket, önskar ni så postar vi de till er.

info@hypoteket.se

 

BOKEN ”HYPOTEKET, LUNDS HEMLIGASTE HUS”

 

Boken ”Hypoteket, Lunds hemligaste hus” släpptes våren 2018 i samband med hypotekshusets 100-års jubileum. Författarna Katarina Harrison Lindbergh & Sanna Jarlskog tar med läsaren från nutid till dåtid och ger husets fascinerande historia som länge nog dolt många spännande människoöden. Många vet att kungaparet bott i huset när de vistats i Lund men få känner till mer än så.
Boken kan beställas och köpas på Hypoteket, Kyrkogatan 13 i Lund, 295:-.

info@hypoteket.se