ALLA HJÄRTANS DAG – AVHÄMTNINGSMENY

OBS!!! GLÖM INTE ATT STÄLLA SORBET I FRYSEN!

JORDÄRTSKOCKSSOPPA MED RÖKT HÄLLEFLUNDRA, FORELLROM & CRÈME PÅ JASMIN
Värm upp soppan i en kastrull. Lägg upp hälleflundran snyggt i mitten på en djup tallrik, forellrom & jasmincrème på fisken. Häll den varma soppan runtom.
SKÅNSK OXFILÉ MED VARIATION PÅ TOMATER, TRYFFEL, MJUKBAKAD PURJOLÖK, PARMESAN- & POTATISBAKELSE SAMT RÖDVINSSKY
Låt gärna oxfilén & tillbehören stå framme i 1-2 timmar så att de blir rumstempererade. Sätt ugnen på 160 grader. Ta bort plastlocket & ställ köttet i ugnen.
Stekgrader: Bleu 4 min., Rare 6 min., Medium-rare 8 min., Medium 10 min., Medium-Well 15 min., Well-done 20 min. (Beroende på din ugns effekt; oftast lite längre tid behövs med hemma ugnar).
Köttet ska få vila i 10 minuter inslaget i aluminiumfölje innan servering.
TILLBEHÖR: Ställ grönsaker & potatis i ugnen i ungefär 10 minuter medan köttet vilar. Värm upp såsen i en kastrull. Lägg upp allt snyggt på en stor tallrik.
SALT KARAMELLCRÈME, HALLONSORBET, BASILIKA & OLIVOLJEKAKA
Ta ut från kylen och hallonsorbet från frysen. Lägg upp snyggt på en tallrik.
Smaklig måltid!
~
ALLA HJÄRTANS DAG
VEGETARISK AVHÄMTNINGSMENY
JORDÄRTSKOCKSSOPPA MED RÖKT JORDÄRTSKOCKA & TERRIN PÅ GULBETA
Värm upp soppan i en kastrull. Värm upp tillbehören i ugnen i 10 minuter på 160 grader. Lägg tillbehören i mitten av en djup tallrik. Häll den varma soppan runtom.
SÖTPOTATIS- & PRÄSTOSTTERRIN MED VARIATION PÅ TOMATER, MJUKBAKAD PURJOLÖK, POTATISKAKA & GRÄDDIG MAJS
Ta bort plastlocket och värm upp terrinen & tillbehören i ugnen i ungefär 10 minuter på 160 grader (beroende på ugnens effekt). Lägg upp snyggt i mitten på en stor tallrik.
SALT KARAMELLCRÈME, HALLONSORBET, BASILIKA & OLIVOLJEKAKA
Ta ut från kylen och hallonsorbet från frysen. Lägg upp snyggt på en tallrik.
Smaklig måltid!