VEM VI ÄR

För bokning & information besök vår kontaktsida

Linda Fenzel

VD

Linda visste tidigt i livet vilken bransch hon ville arbeta i. När hon nu kommer till Hypoteket och Fulltofta Slott har hon med sig många års erfarenhet av ledande positioner inom hotell och restaurang. Linda har jobbat som driftchef på Flädie mat & vingård, boknings- och försäljningsansvarig på Elisefarm och jobbat på Grand Hotel och Hotell Lundia som försäljningsansvarig. Hon har bott både i Schweiz och Sydafrika och brinner för kvalitet, service och personligt bemötande.

Sanna Jarlskog

Grundare

Idag arbetar Sanna med att utveckla Hypotekets & Fulltoftas verksamhet, samt den senaste satsningen, Fulltofta Boutique Hotell. Hon har producerat en bok ”Hypoteket, Lunds hemligaste hus” som släpptes i samband med Hypotekshusets 100-års jubileum våren 2018. Hon älskar att skapa upplevelser för gästen som berör.
När Sanna var 23 år startade hon sitt första företag, Make Up Store i Lund, som blivit prisad som Årets butik inom den internationella kedjan för sin goda service. Därefter blev det The Wellness Room i Malmö, ett center för skönhet och hälsa. Sanna & Anders öppnade portarna till Fulltofta slott festsal 2012 och tog över Hypoteket 2015.

Anders Jarlskog

Grundare

Anders var militär i sex år innan han 1987 grundade Euro Finans AB, Sveriges ledande fakturaköpsbolag, en verksamhet han fortfarande bedriver på heltid. Anders förvärvade Fulltofta slott i mitten av 1990 talet. En stor passion genom livet har varit resor till södra Europa med besök på Michelinkrogar. Därför blev det naturligt att bygga en festsal, mitt i slottsparken, för bröllop, fest och konferens. Anders & Sanna öppnade portarna till Fulltofta slott festsal 2012 och tog över Hypoteket 2015.

Line Strand Lindh

Operativ driftschef – mammaledig

Line hade redan som liten ett stort intresse för matlagning och ambitionen blev snart att arbeta som kock. Under andra året på utbildningen Restaurang Management gjorde Line sin praktik på restaurang Sand i Båstad och då växte den stora passionen fram – service, gäster, mat och dryck. Efter några sommarsäsonger i Båstad och vintersäsonger i fjällen så var det familjelivet som drog henne till Lund. På Brogatan i Malmö skapades det stora intresset för viner som ledde till Sommelierutbildningen på Gustibus i Malmö. Nu senast känns Line igen från Mat & Destillat.

Nico Tondo

Köksmästare

Med italienska rötter och stor passion för matlagning är Nico en fantastisk kock med fingertoppskänsla. Han gick ut skolan med högsta betyg i matlagning och har därefter arbetat sig runt i världen. Här på Hypoteket har han ansvarat för våra Michelingästspel, innan han blev Köksmästare. Nico brinner för att jobba med ”ärlig” mat och de bästa skånska säsongsråvarorna, gärna fisk & skaldjur. Han väljer små producenter som fortfarande gör på det gamla viset, och gårdar där man vet att djuret haft ett bra liv. Hans kall här på Hypoteket är att ge gästen en upplevelse i matväg, vare sig man kommer som gäst på Hypotekets Salonger eller för den viktigaste dagen i ens liv, sitt bröllop.

 

 

 

 

Håkan Olsson

Kock

Vi är stolta över att presentera vårt senaste tillskott i köket, Håkan, som är en välrenommerad kock med hög ambitionsnivå. Redan som 24-åring vann han Årets unga kock och kom sen trea i världsfinalen i Australien. Åren efter vann han både silver och brons i Årets kock två år i rad. Håkan har jobbat på Mötesplatsen Österlen, Vendel at Sturehof och nu senast, Slaktaren i Lomma. Han är smaksäker, innovativ och har en stor passion för kvalité & detaljer. Håkan riktar sig gärna till säsongsanpassade råvaror och små lokala producenter.

 

 

Nicklas Folkesson

Chefssommelier & hovmästare

Night Manager, Food and Beverage Manager, Front Office Manager och Revenue Manager. Nicklas Folkesson har avverkat flera titlar under de år han bott utomlands. Det rör sig om pampiga slott och många anställda. Ett av dem heter Skibo castle och är egentligen en privat klubb i norra Skottland. Nicklas arbetade där en tid som Vice VD och var med och serverade när Madonna gifte sig med Guy Ritchie. Så småningom landade han i Skåne igen och kom till att jobba 6 år tillsammans med Pieplows och som hovmästare och Chefssommelier på Årstiderna och Kockska huset och nu senast på PGA Sweden National i Bara. Väl rotad i Staffanstorp med sin fru, tre döttrar, en hund, en häst och några marsvin ser han nu framemot att ta Hypoteket till nya höjder.

Janos Balogh

Hovmästare & Sommelier

Janos började sin långa vandring i restaurangbranschen på anrika Restaurang Kárpátia i Budapest. I Sverige jobbade han ett kvarts sekel i matsalen och på festvåningen på Grand Hotel i Lund. Han har också hunnit med några andra skånska restauranger som ekologiska Ängavallen, Dalby Gästgivargård samt Vellinge Gästis. Halvt pensionerad, men alltid passionerad älskare av god service, vällagad mat och väl valda drycker därtill i en passande miljö. Hans motto: ”Mitt liv är en fest”.

Alexander Wessberg

Barmästare & hovmästare

Alexander har anammat restauranglivet sedan studenten. Intresset för service, mat & dryck gjorde att han klättrade upp från disken och ut på golvet i restaurangen. Det var här han ville vara. Den stora nyfikenheten kring smaker gick från hobby till arbete. Han började blanda drinkar och har deltagit i flertalet cocktailtävlingar. Med glimten i ögat och lugnet runt om sig är Alexander en medarbetare vi är tacksamma över att ha hos oss! ​

 

Maximilia Bengtsson

Hovmästare

Maximilia började som servitris på Hypoteket & Fulltofta slott hösten 2021 och blev trots sin unga ålder snart hovmästare. Enda sedan barnsben har hennes matintresse varit stort och sen hon började hos oss har detta intresse fått blomstra. Hon älskar att jobba med värdskap och tycker speciellt om det personliga mötet. ”Att få gästen att känna sig sedd är både det roligaste och viktigaste.” Maximilia är utåtriktad, trygg, strukturerad och sprider ett fantastiskt lugn omkring sig.

 

Peter Brobäck

Hovmästare

Skåning, 52 år och sedan tonåren intresserad av mat och vin. I början av 90-talet arbetade han på kryssningsfartyg och där lades grunden till Peters stora mat- och vinintresse på en mer professionell nivå. Efter några år till sjöss klev han i land och jobbade som provningsledare, servitör, hovmästare och vinimportör fram till 1997 då IT-branschen tog över. Saknaden efter krogbranschen var svår och 2020 återvände han, Efter 1,5 år på Grand Hotel i Lund har han nu landat på Hypoteket. ”Det är en underbar känsla att kunna erbjuda mat, dryck och service på hög nivå, och det kan jag verkligen göra på Hypoteket.” Cirkeln är sluten.

David Chan

Hovmästare & bokning

En go och glad göteborgare, som hittat ner till vackra och sköna Skåne. David började arbeta som 18-åring på de gamla mässhallarna i Malmö vid sidan av sina universitetsstudier inom Medie- och kommunikationsvetenskap, men bestämde sig efter studierna att mat och möten är där han verkligen hör hemma. Efter 8 år som mat- och dryckeschef på Stadionmässan i Malmö kände David att det var hög tid för en ny utmaning. Han bytte kontorsstol och skrivbord mot vita handskar och kavaj, och blickar nu mot en spännande resa inom fine dining. ”Det ska bli en ära att fortsätta välkomna Hypotekets gamla och nya gäster till våra anrika salonger.”