VEM VI ÄR

För bokning & information besök vår kontaktsida

Linda Fenzel

VD

Linda visste tidigt i livet vilken bransch hon ville arbeta i. När hon nu kommer till Hypoteket och Fulltofta Slott har hon med sig många års erfarenhet av ledande positioner inom hotell och restaurang. Linda har jobbat som driftchef på Flädie mat & vingård, boknings- och försäljningsansvarig på Elisefarm och jobbat på Grand Hotel och Hotell Lundia som försäljningsansvarig. Hon har bott både i Schweiz och Sydafrika och brinner för kvalitet, service och personligt bemötande.

Sanna Jarlskog

Grundare

Idag arbetar Sanna med att utveckla Hypotekets & Fulltoftas verksamhet, samt den senaste satsningen, Fulltofta Boutique Hotell. Hon har producerat en bok ”Hypoteket, Lunds hemligaste hus” som släpptes i samband med Hypotekshusets 100-års jubileum våren 2018. Hon älskar att skapa upplevelser för gästen som berör.
När Sanna var 23 år startade hon sitt första företag, Make Up Store i Lund, som blivit prisad som Årets butik inom den internationella kedjan för sin goda service. Därefter blev det The Wellness Room i Malmö, ett center för skönhet och hälsa. Sanna & Anders öppnade portarna till Fulltofta slott festsal 2012 och tog över Hypoteket 2015.

Anders Jarlskog

Grundare

Anders var militär i sex år innan han 1987 grundade Euro Finans AB, Sveriges ledande fakturaköpsbolag, en verksamhet han fortfarande bedriver på heltid. Anders förvärvade Fulltofta slott i mitten av 1990 talet. En stor passion genom livet har varit resor till södra Europa med besök på Michelinkrogar. Därför blev det naturligt att bygga en festsal, mitt i slottsparken, för bröllop, fest och konferens. Anders & Sanna öppnade portarna till Fulltofta slott festsal 2012 och tog över Hypoteket 2015.

Paul Antognoli

Chefssommelier & hovmästare

Paul har förutom en lång karriär inom restaurangbranschen dessutom kulinariska gener som härstammar från den tiden hans farfar ägde och drev restaurang i London. Under sina 30 år i branschen är han mest känd från alla sina år som hovmästare och sommelier på Grand Hotel i Lund, där han arbetade i 7 år. Pauls kall är att ge gästen en oförglömlig upplevelse.  Paul svarar för genomförandet av ert evenemang på Hypoteket och på Fulltofta slott.

Line Strand Lindh

Operativ driftschef

Line hade redan som liten ett stort intresse för matlagning och ambitionen blev snart att arbeta som kock. Under andra året på utbildningen Restaurang Management gjorde Line sin praktik på restaurang Sand i Båstad och då växte den stora passionen fram – service, gäster, mat och dryck. Efter några sommarsäsonger i Båstad och vintersäsonger i fjällen så var det familjelivet som drog henne till Lund. På Brogatan i Malmö skapades det stora intresset för viner som ledde till Sommelierutbildningen på Gustibus i Malmö. Nu senast känns Line igen från Mat & Destillat.

Nico Tondo

Köksmästare

Med italienska rötter och stor passion för matlagning är Nico en fantastisk kock med fingertoppskänsla. Han gick ut skolan med högsta betyg i matlagning och har därefter arbetat sig runt i världen. Här på Hypoteket har han ansvarat för våra Michelingästspel, innan han blev Köksmästare. Nico brinner för att jobba med ”ärlig” mat och de bästa skånska säsongsråvarorna, gärna fisk & skaldjur. Han väljer små producenter som fortfarande gör på det gamla viset, och gårdar där man vet att djuret haft ett bra liv. Hans kall här på Hypoteket är att ge gästen en upplevelse i matväg, vare sig man kommer som gäst på Hypotekets Salonger eller för den viktigaste dagen i ens liv, sitt bröllop.

 

 

 

 

Håkan Olsson

Kock

Vi är stolta över att presentera vårt senaste tillskott i köket, Håkan, som är en välrenommerad kock med hög ambitionsnivå. Redan som 24-åring vann han Årets unga kock och kom sen trea i världsfinalen i Australien. Åren efter vann han både silver och brons i Årets kock två år i rad. Håkan har jobbat på Mötesplatsen Österlen, Vendel at Sturehof och nu senast, Slaktaren i Lomma. Han är smaksäker, innovativ och har en stor passion för kvalité & detaljer. Håkan riktar sig gärna till säsongsanpassade råvaror och små lokala producenter.

 

 

Janos Balogh

Hovmästare/Sommelier

Janos började sin långa vandring i restaurangbranschen på anrika Restaurang Kárpátia i Budapest. I Sverige jobbade han ett kvarts sekel i matsalen och på festvåningen på Grand Hotel i Lund. Han har också hunnit med några andra skånska restauranger som ekologiska Ängavallen, Dalby Gästgivargård samt Vellinge Gästis. Halvt pensionerad, men alltid passionerad älskare av god service, vällagad mat och väl valda drycker därtill i en passande miljö. Hans motto: ”Mitt liv är en fest”.

Alexander Wessberg

Hovmästare/Barmästare

Alexander har anammat restauranglivet sedan studenten. Intresset för service, mat & dryck gjorde att han klättrade upp från disken och ut på golvet i restaurangen. Det var här han ville vara. Den stora nyfikenheten kring smaker gick från hobby till arbete. Han började blanda drinkar och har deltagit i flertalet cocktailtävlingar. Med glimten i ögat och lugnet runt om sig är Alexander en medarbetare vi är tacksamma över att ha hos oss! ​

 

Ida Carlsson

Bokning & sälj

Ida är alltid en glad och leende själ som sprider mycket lugn omkring sig. Hon började sitt äventyr med gastronomi som 16-åring och blev hovmästare hos oss på Hypoteket samma år som hon tog studenten. Sedan Ida började på Hypoteket har hennes intresse för service växt! Idag jobbar hon med bokning & sälj, så oftast är det Ida som svarar om du mailar eller ringer! Ida älskar att jobba och interagera med människor, är noggrann och metodisk.

Maximilia Bengtsson 

Hovmästare 

Maximilia är vårt senaste tillskott i teamet! Hon började som servitris och blev snart därefter hovmästare. Ända sedan barnsben har hennes matintresse varit stort och sen hon började på Hypoteket har detta intresse fått blomstra. Hon älskar att jobba med service och tycker speciellt det personliga mötet och att få gästen att känna sig sedd är både det roligaste och viktigaste. Maximilia är utåtriktad, trygg, strukturerad och sprider ett fantastiskt lugn runtomkring sig.