HYPOTEKETS SALONGER

INFO

Vi erkänner, vi är lite småförtjusta i hur det var förr. Vita handskar, klassisk servering och all mat lagad från grunden. I en annan tid skulle Sten Broman & Fritiof Nilsson-Piraten haft stambord hos oss. Det hade varit vår ambition i alla fall. Nu hoppas vi att du kommer ha det. För vi älskar stammisar!

I det som en gång var adelns cigarrum huserar nu Hypotekets alldeles egna bar, Negroni. Här kan du njuta av cocktails eller vårt nya AW-koncept. Kom efter jobbet och stanna gärna kvar för middag.

Varmt välkommen bakom dörrarna till Lunds eget Venetianska palats, Hypoteket.

 

 

 

MENY

FÖRRÄTTER​

Nässelsoppa
Nori struva  – Vermouth – purjolök – miso 185
Rimmad torsk
Vit sparris – körvelcrème – stenbitsrom – gurka 225
Tartar på oxfilé
Ramslöksmayo – dragonglass –confiterad äggula  – rostad mandel 225
Caviar
(30 gr) – blinier – crème fraîche – citron – gräslök 995
Löjrom från Bottenviken
Potatis & citronterrin – syrad grädde – dill – schalottenlök 255


VARMRÄTTER

Halstrad Gös
Sparris– blomkål – skaldjursbuljong – spritärta 385
Tournedos Rossini
Svensk oxfilé – halstrad fransk anklever – tryffel –  Madeirasky – haricots verts 495
Brynt svenskt lamm
Toppmurkla – ramslök – morot- Cubeb peppar – hasselnötsky 385
Ramslök & matvete
Grillad sparris – savoykål – purjolök – spritärta – ramslökscrème 295


OST & DESSERT

Ostar
Fyra eller sex ostar från ostvagnen – marmelad – herbes de Provence 175/225
Bakad rabarber
Rabarbersorbet – rostad rapsfinancier – örtcrème  135
Pistageglass
Pralinéganache – nötkrokant – persika – kastanjflarn 135
Crème brûlée
Madagaskarvanilj 110

Sexrätters avsmakningsresa i menyn: 1195:-

 

BOKNING

Varje onsdag 17.00.
Säsongspremiär 28/8.

info@hypoteket.se
070-833 1120