VINPROVNINGAR PÅ HYPOTEKET

INFO

Har du intresse för vin och en vilja att lära dig mer om olika druvor och hur man kombinerar mat & vin? Då välkomnar vi dig till en resa i vinernas värld tillsammans med våra välrenommerade Sommelierer. Kom vid ett av tillfällena eller följ med på hela resan! Avsluta gärna kvällen i vår cocktailbar, Negroni eller på Hypotekets Salonger för en fulländad afton!

26/4
Del ett – ”Terroir, hur påverkas vinet av jordmån, klimat, temperatur och själva produktionen?”
Hur kan ett vin på samma druva smaka så olika? Vad är det för faktorer som påverkar vinets smak, doft och kvalitet? Vad är det för skillnad på vin som lagras på ståltank respektive ekfat? Frågorna är många och intresset stort. Därför har vi på Hypoteket satt ihop en rad provningar där vi på ett enkelt sätt presenterar dessa fakta och omvandlar till praktik. Det blir fokus på färg, doft och smak och vi provar 6 olika viner.

17/5
Del två – ”Orsak och verkan, mat och vin i kombination
Många är vi som njuter av mat och vin, men hur kombinerar man dessa två? Ska det alltid vara vitt till fisk och rött till kött? Vi tipsar om hur man enkelt kan ”justera” vinet eller maten så att smakerna balanseras ut. Vi går igenom de fem grundsmakerna tillsammans med fem viner.

PRIS

Pris 495:- per person och tillfälle.

BOKNING & TID

Begränsat antal deltagare, boka dina platser till: info@hypoteket.se

Start kl 17.00, provningen varar i ca 1 timme.