ALLA HJÄRTANS MENY FÖR AVHÄMTNING 13/2

TILLAGNING MENY

JORDÄRTSKOCKSSOPPA MED RÖKT HÄLLEFLUNDRA,FORELLROM & CRÈME PÅ JASMIN

Värm upp soppan i en kastrull. Lägg upp hälleflundran snyggt i mitten på en djup tallrik, forellrom & jasmincrème på fisken. Häll den varma soppan runtom.

SKÅNSK OXFILÉ MED VARIATION PÅ TOMATER, TRYFFEL, MJUKBAKAD PURJOLÖK, PARMESAN- & POTATISBAKELSE SAMT RÖDVINSSKY

Låt gärna oxfilén & tillbehören stå framme i 1-2 timmar så att de blir rumstempererade. Sätt ugnen på 160 grader. Ta bort plastlocket & ställ köttet i ugnen.

Stekgrader: Bleu 4 min., Rare 6 min., Medium-rare 8 min., Medium 10 min., Medium-Well 15 min., Well-done 20 min. (Beroende på din ugns effekt; oftast lite längre tid behövs med hemma ugnar).

Köttet ska få vila i 10 minuter inslaget i aluminiumfölje innan servering.

TILLBEHÖR: Ställ grönsaker & potatis i ugnen i ungefär 10 minuter medan köttet vilar. Värm upp såsen i en kastrull. Lägg upp allt snyggt på en stor tallrik.

SALT KARAMELLCRÈME, HALLONSORBET, BASILIKA & OLIVOLJEKAKA

Ta ut från kylen och hallonsorbet från frysen. Lägg upp snyggt på en tallrik.

Smaklig måltid!

TILLAGNING VEGETARISKMENY

JORDÄRTSKOCKSSOPPA MED RÖKT JORDÄRTSKOCKA & TERRIN PÅ GULBETA

Värm upp soppan i en kastrull. Värm upp tillbehören i ugnen i 10 minuter på 160 grader. Lägg tillbehören i mitten av en djup tallrik. Häll den varma soppan runtom.

SÖTPOTATIS- & PRÄSTOSTTERRIN MED VARIATION PÅ TOMATER, MJUKBAKAD PURJOLÖK, POTATISKAKA & GRÄDDIG MAJS

Ta bort plastlocket och värm upp terrinen & tillbehören i ugnen i ungefär 10 minuter på 160 grader (beroende på ugnens effekt). Lägg upp snyggt i mitten på en stor tallrik.

SALT KARAMELLCRÈME, HALLONSORBET, BASILIKA & OLIVOLJEKAKA

Ta ut från kylen och hallonsorbet från frysen. Lägg upp snyggt på en tallrik.

Smaklig måltid!