VEM VI ÄR

För bokning & information besök vår kontaktsida

Sanna Jarlskog

Grundare/VD

Sanna startade sin karriär som professionell makeup-artist. Efter flera år i skönhetsbranschen öppnade hon 2004 Make Up Store i Lund, som blivit prisad som Årets butik inom den internationella kedjan för sin goda service. År 2010 startade hon även The Wellness Room i Malmö som är ett center för skönhet och hälsa. Sanna & Anders öppnade portarna till Fulltofta slott festsal 2012 och tog över Hypoteket 2015. Idag arbetar Sanna heltid med att driva och utveckla Hypotekets & Fulltoftas verksamhet. Hon har producerat en bok ”Hypoteket, Lunds hemligaste hus” som släpptes i samband med Hypotekshusets 100-års jubileum våren 2018.

Anders Jarlskog

Grundare

Anders var militär i sex år innan han 1987 grundade Euro Finans AB, Sveriges ledande fakturaköpsbolag, en verksamhet han fortfarande bedriver på heltid. Anders förvärvade Fulltofta slott i mitten av 1990 talet. En stor passion genom livet har varit resor till södra Europa med besök på Michelinkrogar. Därför blev det naturligt att bygga en festsal, mitt i slottsparken, för bröllop, fest och konferens. Anders & Sanna öppnade portarna till Fulltofta slott festsal 2012 och tog över Hypoteket 2015.

Paul Antognoli

Restaurangchef/Sommelier

Paul har förutom en lång karriär inom restaurangbranschen dessutom kulinariska gener som härstammar från den tiden hans farfar ägde och drev restaurang i London. Under sina 30 år i branschen är han mest känd från alla sina år som hovmästare och sommelier på Grand Hotel i Lund, där han arbetade i 7 år. Pauls kall är att ge gästen en oförglömlig upplevelse.  Paul svarar för genomförandet av ert evenemang på Hypoteket och på Fulltofta slott.

Line Strand Lindh

Restaurangchef/Sommelier

Line hade redan som liten ett stort intresse för matlagning och ambitionen blev snart att arbeta som kock. Under andra året på utbildningen Restaurang Management gjorde Line sin praktik på restaurang Sand i Båstad och då växte den stora passionen fram – service, gäster, mat och dryck. Efter några sommarsäsonger i Båstad och vintersäsonger i fjällen så var det familjelivet som drog henne till Lund. På Brogatan i Malmö skapades det stora intresset för viner som ledde till Sommelierutbildningen på Gustibus i Malmö. Nu senast känns Line igen från Mat & Destillat.

Nico Tondo

Köksmästare

Med Italienska rötter och stor passion för matlagning är Nico en fantastisk kock med fingertoppskänsla. Han gick ut skolan med högsta betyg i matlagning och har därefter arbetat sig runt i världen. Här på Hypoteket har han ansvarat för våra Michelin gästspel. Nico har också utvecklat vårt vegetariska och veganska kök.

 

Minnéa Pagård

Kock

Denna stjärna började sin praktik på Hypoteket när hon var 18 år.  Minnéa har ett stort intresse för mat i allmänhet och är nyfiken på nytänkande rätter och livsmedel. Det började med desserter och tårtor men efter 2 år på kockutbildningen i Eslöv så åkte hon till Italien för att utföra sin praktik på bergen i Piemonte. Italien bjöd på långa vandringar på vingårdar och en otrolig matupplevelse. Hon tog studenten med toppbetyg och började strax efter jobba hos oss på Hypoteket igen. Nu håller vi hårt i henne!

 

Janos Balogh

Hovmästare/Sommelier

Janos började sin långa vandring i restaurangbranschen på anrika Restaurang Kárpátia i Budapest. I Sverige jobbade han ett kvarts sekel i matsalen och på festvåningen på Grand Hotel i Lund. Han har också hunnit med några andra skånska restauranger som ekologiska Ängavallen, Dalby Gästgivargård samt Vellinge Gästis. Halvt pensionerad, men alltid passionerad älskare av god service, vällagad mat och väl valda drycker därtill i en passande miljö. Hans motto: ”Mitt liv är en fest”.

Alexander Wessberg

Hovmästare/Barmästare

Alexander har anammat restauranglivet sedan studenten. Intresset för service, mat & dryck gjorde att han klättrade upp från disken och ut på golvet i restaurangen. Det var här han ville vara. Den stora nyfikenheten kring smaker gick från hobby till arbete. Han började blanda drinkar och har deltagit i flertalet cocktailtävlingar. Med glimten i ögat och lugnet runt om sig är Alexander en medarbetare vi är tacksamma över att ha hos oss! ​

 

Ida Carlsson

Hovmästare

Ida är alltid en glad och leende själ som sprider mycket lugn omkring sig. Hon började sitt äventyr med gastronomi som 16 åring och blev hovmästare hos oss på Hypoteket samma år som hon tog studenten. Sedan Ida började på Hypoteket har hennes intresse för service växt! Ida älskar att jobba och interagera med många olika typer av människor.