HYPOTEKETS SALONGER

INFO

Vi erkänner, vi är lite småförtjusta i hur det var förr. Vita handskar, klassisk servering och all mat lagad från grunden. I en annan tid skulle Sten Broman & Fritiof Nilsson-Piraten haft stambord hos oss. Det hade varit vår ambition i alla fall. Nu hoppas vi att du kommer ha det. För vi älskar stammisar! Varmt välkommen bakom dörrarna till Lunds eget Venetianska palats, Hypoteket.

VINPROVNING PÅ HYPOTEKET

Har du intresse för vin och en vilja att lära dig mer om olika druvor och hur man kombinerar mat & vin? Då välkomnar vi dig till en resa i vinernas värld tillsammans med våra välrenommerade Sommelierer. Kom vid ett tillfällena eller följ med på hela resan! Avsluta gärna kvällen i vår cocktailbar, Negroni eller på Hypotekets Salonger för en fulländad afton!

Pris 295:- per person och tillfälle. För dig som vill komma vid alla 3 tillfällen kostar detta 795:- per person.
Begränsat antal deltagare, boka dina platser: info@hypoteket.se
Start kl 16.30, provningen varar i ca 1 timme.

31/3
Del ett – ”Den oinvigde finsmakaren”
En introduktion till vita och röda viner som är framställda av de mest populära druvorna. Du får även vägledning om mat & vin i kombination.

28/4
Del två – ” Den bereste & nyfikna”
I nästa steg av serien provar vi viner (bland annat) från nya världen, nya druvor och flera druvsorter tillsammans. Viner med individuell karaktär. Även här får du fortsatt vägledning om mat & vin i kombination.

26/5
Del tre – ”Konnässören”
Vid sista tillfället provar vi viner med väldigt individuell karaktär, elegans, finess och nyanser. Och såklart mat & vin i kombination.

MENY

Förrätter
Rostad brioche, Kalixlöjrom, syrad lök & crème fraîche 235
Ljummen vit sparris, nässel beurre blanc, eldad Fröya lax, forellrom & hasselnötter 175
Sotad oxfilé, burrata, pistage, ramslök, Vikentomater & tryffel 195
Rogn Gold Caviar (30 gr), blinier, crème fraîche, citron & gräslök 695
Karamelliserad lagrad ost, vit sparris, saltrostad mandel & ramslök 155

Huvudrätter
Halstrad gös, brynt smörhollandaise, grön sparris, tomat & pancetta 295
Tournedos Rossini (halstrad anklever) med tryffel, Madeirasky & haricots verts
455
Skånskt lamm, ramslök, bondbönor, smörad lavendelsky, oliver & bakad vitlök 285
Variation på sparris, bakat Lundägg, brynt smör, gnocchi & hasselnötter 265

Ost & desserter
Fyra eller sex ostar från vår ostvagn, marmelad & herbes de Provence 145/195
Crème Brûlée på Tahitivanilj 95
Variation på rabarber, vaniljcurd & sockerstekt rågbröd 125
Jordgubbsglass, Liègevåffla, viol & kanderad citron 115

Önskar ni hellre dinera hemma i dessa tider går alla rätter (utom Crème Brûlée) att beställa för avhämtning på onsdagarna.

 

 

BOKNING

Hypotekets salonger & Negroni Bar har öppet från 16.00 på onsdagar!

info@hypoteket.se
070-833 1120