HYPOTEKETS SALONGER

INFO

Vi erkänner, vi är lite småförtjusta i hur det var förr. Vita handskar, klassisk servering och all mat lagad från grunden. I en annan tid skulle Sten Broman & Fritiof Nilsson-Piraten haft stambord hos oss. Det hade varit vår ambition i alla fall. Nu hoppas vi att du kommer ha det. För vi älskar stammisar! Varmt välkommen bakom dörrarna till Lunds eget Venetianska palats, Hypoteket.

 

MENY

Förrätter
Rostad brioche, Kalixlöjrom, syrad lök & crème fraîche 235
Ljummen vit sparris, nässel beurre blanc, eldad Fröya lax, forellrom & hasselnötter 175
Sotad oxfilé, burrata, pistage, ramslök, Vikentomater & tryffel 195
Rogn Gold Caviar (30 gr), blinier, crème fraîche, citron & gräslök 695
Karamelliserad lagrad ost, vit sparris, saltrostad mandel & ramslök 155

Huvudrätter
Halstrad gös, brynt smörhollandaise, grön sparris, tomat & pancetta 295
Tournedos Rossini (halstrad anklever) med tryffel, Madeirasky & haricots verts
455
Skånskt lamm, ramslök, bondbönor, smörad lavendelsky, oliver & bakad vitlök 285
Variation på sparris, bakat Lundägg, brynt smör, gnocchi & hasselnötter 265

Ost & desserter
Fyra eller sex ostar från vår ostvagn, marmelad & herbes de Provence 145/195
Crème Brûlée på Tahitivanilj 95
Variation på rabarber, vaniljcurd & sockerstekt rågbröd 125
Jordgubbsglass, Liègevåffla, viol & kanderad citron 115

Önskar ni hellre dinera hemma i dessa tider går alla rätter (utom Crème Brûlée) att beställa för avhämtning på onsdagarna.

 

 

BOKNING

Hypotekets salonger har öppet onsdagar med start 1 september klockan 17.00

info@hypoteket.se
070-833 1120