HYPOTEKETS SALONGER

INFO

Vi erkänner, vi är lite småförtjusta i hur det var förr. Vita handskar, klassisk servering och all mat lagad från grunden. I en annan tid skulle Sten Broman & Fritiof Nilsson-Piraten haft stambord hos oss. Det hade varit vår ambition i alla fall. Nu hoppas vi att du kommer ha det. För vi älskar stammisar! Varmt välkommen bakom dörrarna till Lunds eget Venetianska palats, Hypoteket.

GULDKANTADE ONSDAGAR
Med champagneprovning & skaldjursplateau

29/9 & 27/10 

Vi bjuder in till två guldkantade onsdagar i höst med champagneprovning och/eller skaldjursplateau! Efter provningen är ni välkomna in i Hypotekets Salonger för att avnjuta en lyxig skaldjursplateau (förbokas) eller ta del av vår à la carte-meny.

Champagneprovning 16.00 (ca 1 h) 495 per person (begränsat antal platser)
Christian från Tattinger kommer att gästa oss och tillsammans med vår egen Sommelier bjuda på en spännande resa genom Champagne.

Skaldjursplateau (förbokas), 995 per person
Ostron med vinägrett (Pousse en Claire)
Hummer & Citronaioli
Havskräftor
Krabba
Färska & rökta räkor
Blinier med svensk löjrom
Gratinerad kungskrabba
Surdegsbröd med vispat smör
(Såser & citron serveras varje skaldjur)

Boka dina platser: info@hypoteket.se

 

 

MENY

Förrätter
Svensk löjrom, råraka, syrad grädde, lök & dill 245
Rimmad havsaborre, variation på sockermajs, syltad svensk tomat, rättika & hibiskus 175
Tartar på skånsk oxe, lardo, krusbär, hasselnötter & rökt olja 195
Rogn Gold Caviar (30 gr), blinier, crème fraîche, citron & gräslök 695
Gräddkokta kantareller, dressad fältsallad, syrad lök, gruyère, Marconamandel & surdegsbröd 195

Huvudrätter
Hälleflundra, blåmusslor, spetskål, gurka & brynt smör 295
Tournedos Rossini (halstrad anklever) med tryffel, Madeirasky & haricots verts
495
Skånsk hjort, kantareller, björnbär, jordärtskocka & parmesan 315
Stuvade svenska gryn, glaserade rödbetor, bakad skånsk ost & parmesan 245

Ost & desserter
Fyra eller sex ostar från vår ostvagn, marmelad & herbes de Provence 160/205
Crème Brûlée på Tahitivanilj 95
Vaniljparfait, sockerstekt brioche, nypon & karamelliserade nötter 115
Chokladglass, svenska körsbär, chokladgâteau & saltmaräng 130

Sexrätters avsmakningsresa i menyn: 995:- per person

Önskar ni hellre dinera hemma går alla rätter (utom Crème Brûlée) att beställa för avhämtning på onsdagarna.

 

 

BOKNING

Hypotekets salonger har öppet onsdagar med start 1 september klockan 17.00

info@hypoteket.se
070-833 1120