AFTERWORK, INSIKT & UTSIKT

Efter fjorårets succé bjuder vi återigen in till afterwork med livesamtal på vår vackra takterrass. Köket står redo med säsongens läckerheter. ÅRETS GÄSTER INTERVJUAS AV JOURNALISTEN CECILIA NEBEL

Johan Falkman, Konstnär

8 augusti

Köerna ringlade långa till Johan Falkmans utställning av kända Lundaläkare på Kulturen. Hans omdiskuterade tavla i Hörby blev en världsnyhet. I december avtäcktes hans två bronsbyster av påven Franciskus och Martin Luther, som nu står sida vid sida i Lund. Möt konstnären som drivs av en aldrig sinande passion och skaparlust.

Sanna Persson Halapi, komiker

15 augusti

Hon är en mästare på karaktärer. Komikern och skådespelaren Sanna Persson Halapi tillhörde den allra första generationen av Boelspexarna. Men mest känd blev hon som Jolanta i Hipp Hipp, på senare år har hon roat de yngsta som utomjordingen Pax som nu ska bli långfilm. Sanna Persson Halapi reser också land och rike runt med kultstämplade gruppen Six Drummers.

Ebba Fischer, filantrop

22 augusti

Crafoordska stiftelsen gör stor skillnad för forskning och utveckling. Men de ser också till den lilla människans behov som samhället inte alltid kan uppfylla. Möt Ebba Fischer, barnbarn till Holger Crafoord och ordförande för stiftelsen, om samhällsengagemang och viljan att bidra till en bättre värld.

Peder Lamm, antikexpert

29 augusti

TV-profilen Peder Lamm är känd för sin såväl breda som djupa kunskap om mat, antikviteter och kulturhistoria. Han har bland annat lett succéprogrammen Kockduellen, Slottsliv och Antikjakten. Han har arbetat inom antikbranschen sedan 15-årsåldern och bl.a. varit anställd vid Bukowskis, Nordén Auktioner, Livrustkammaren och Crafoord Auktioner.

Bokning & Information:

Pris: 395:-

(inkluderar en sommartallrik & 1 glas bubbel)

Tid & Plats

Takterrassen, Kyrkogatan 13

Porten öppnas 17.00

På scen 18.00

 

info@hypoteket.se

+46 731 507555