NEGRONI Cocktails & Champagne

INFO

I det som en gång var adelns cigarrum öppnar nu Hypotekets alldeles egna bar, Negroni.
Här välkomnas du in i en annan tidsepok med klassiker som Negroni, Old Fashioned, White Lady och Singapore Sling. Kom efter jobbet, men innan middagen i Hypotekets Salonger.

Namnet sammanflätar en klassisk cocktail, en kreativ greve och vårt italienska palats, Hypoteket.

VINPROVNING PÅ HYPOTEKET

Har du intresse för vin och en vilja att lära dig mer om olika druvor och hur man kombinerar mat & vin? Då välkomnar vi dig till en resa i vinernas värld tillsammans med våra välrenommerade Sommelierer. Kom vid ett tillfällena eller följ med på hela resan! Avsluta gärna kvällen i vår cocktailbar, Negroni eller på Hypotekets Salonger för en fulländad afton!

Pris 295:- per person och tillfälle. För dig som vill komma vid alla 3 tillfällen kostar detta 795:- per person.
Begränsat antal deltagare, boka dina platser: info@hypoteket.se
Start kl 16.30, provningen varar i ca 1 timme.

31/3
.Del ett – ”Den oinvigde finsmakaren”
En introduktion till vita och röda viner som är framställda av de mest populära druvorna. Du får även vägledning om mat & vin i kombination.

28/4
Del två – ” Den bereste & nyfikna”
I nästa steg av serien provar vi viner (bland annat) från nya världen, nya druvor och flera druvsorter tillsammans. Viner med individuell karaktär. Även här får du fortsatt vägledning om mat & vin i kombination.

26/5
Del tre – ”Konnässören”
Vid sista tillfället provar vi viner med väldigt individuell karaktär, elegans, finess och nyanser. Och såklart mat & vin i kombination.

Det sägs att greve Negroni skapade denna cocktail genom att be en italiensk bartender att byta ut clubsodan till gin i den populära drinken, Americano. Herr Negroni blev så förtjust av resultatet att han omedelbart startade ett destilleri för att tillverka färdigblandad Negroni. Det var en vårkväll 1919 på hotell Baglioni i Florens. Vid samma tid hade precis Hypoteksföreningens styrelse, som bestod av just grevar och baroner, haft sitt första styrelsemöte i dess alldeles nybyggda italienska palatset, som det än kallas än idag, på Kyrkogatan 13 i Lund.

KONTAKT

Öppet onsdagar från 16.00

Går utmärkt att boka privata Champagneprovningar & Cocktailskola

info@hypoteket.se